Банско – идеалният всесезонен курорт

Банско е един от най-красивите планински курорти в Европа. Всяка година е сред най–предпочитаните дестинации както през лятото, така и през зимата – за любителите на спорта, за начинаещи и напреднали скиори, за семейна почивка, за изглед в планината.

Реално в Банско има 2-ва постоянни туристически сезона – време за ски през зимните месеци и време за почивка и разходка през лятото и есента.

И през двата сезона е пълно с туристи. Най-добро време за пътуване до курортното селище за зимна почивка и най-голямо натоварване на хотелите и ски пистите се отбелязва през последната седмица на декември след Коледа.

От година на година, все по-голям брой хора от целия свят отиват в Банско за почивка и практикуване на зимни спортове – това се дължи на перфектните планински условия и писти и разбира се състоянието на снежната покривка.

Въпреки това, има неща, които допринасят ски курорта да бъде посещаван постоянно в годинта, през всички сезони, а именно:

Празници – Коледа, Нова година, Великден, Гергьовден, национални празници като 3-ти март, 6-ти септември, 22-ри септември; Училищни ваканции; Уикенди – по-малко от 2 часа е пътят от София, което прави Банско достъпна зона за уикенда на живущите в столицата.

Знаейки официалните дати за начало и край на типичните ваканционни периоди, Гранд Хотел Банско винаги може да предложи през всички сезони перфектна база за една прекрасна почивка. Няма значение дали става за 2-3 почивни дни или за по-дълъг период от време. Изживяването си заслужава. Чудесните стаи, вкусната храна и прекрасната локация на хотела го превръщат в притегателен център за туристи от всички краища на света, през цялата година.

Банско през годината:

Със сигурност декември за хотела е време, което е свързано с датата на официалното откриване на сезона, както Коледните и Новогодишните празници.

През януари и февруари шансът да има повече сняг вече е много по-висок, именно за това този период е привлекателен за повечето фенове на зимните спортове.

Но не бива да се подценяват и възможносите за ски през март и април. С очаквания край на ски сезона – средата на април, не се забелязва намаляване на интереса към курорта., което прави Банско идеалния всесезонен курорт.

Всъщност май е прекрасен месец за почивка там, все още има снежна покривка, топло време в града, като същевременно се запазва леко студения полъх по склоновете в планината.

През летните месеци няма нищо по-хубаво от това да разнообразите вашата морска почивка с планинска такава, а Гранд Хотел Банско наистина ще Ви предложи доста изживявания, за които не подозирате.

Хотелът разполага със собствен външен басейн, първокласен вътрешен спа център, където ще се погрижат за тялото Ви, красивия Ви външен вид и здравословното Ви състояние, така че след края на почивката вие ще се чувствате енергични, жизнени и отпочинали.

През месеците септември, октомври и ноември планината се превръща в особено очарователна за преходи и изгледи

Хотелът и курортът са прекрасна дестинация за сватби, балове и всякакви празнични поводи през цялата година, а защо не и за тиймбилдинг.

Никога не е късно да се посети Банско!

Телефон за резервации:
0700 12 120