Bansko – the dream place for the development of sports activities and team building

Банско е едно изключително красиво място, което с годините започна да привлича много хора и фирми, които искат да развият провеждането на корпоративните си мероприятия, с цел повишаване на корпоративната култура и ефективност на хората, които работят в екип. Също така е дестинация за много различни спортове като езда, голф, алпинизъм и други.

Тази година Банско е домакин на много летни фестивали и събития, които биха зародили интерес у всеки един от вас.

Тиймбилдингът, освен че е развлекателна функция спомага и за развитие и повишаване на корпоративния дух, демонстрация на значимостта на всеки един отделен сътрудник, насърчаване и поощряване на колективната работа. Много компании използват тиймбилдинга за оценяване на служителите си и едновременно да им предложат възможност за освобождаване от стреса и сплотяване на колектива.

Голямото разнообразие от бази и хотели предоставя изключително удобство за всички желаещи да посетят планински курорт. Пример за страхотна хотелска база, качествено обслужване и много голямо разнообразие от услуги е Гранд Хотел Банско. Хотелът предлага Ultra All Inclusive 24/7 изхранване, спа център, фитнес и много други удоволствия.

Алпинизъм

Северен Пирин е един от важните региони за развитието на алпинизма в България.

Днес тази зона все още е много привлекателна за обучение и подобряване на уменията на алпинистите. В тази част на планината се намират едни от най-големите стена в страната. Спортното катерене е много популярен спорт в Северен Пирин. Такова специално място е скалното поле за катерене в местността “Пещерите”. Имайки предвид добре развитите туристически курорти в района, друга възможност е да се изградят изкуствени стени за катерене.

79651 1

Планинско колоездене

Релефа на планината наоколо е причината за това, че повечето маршрути за планинско каране на велосипеди са по-трудни и подходящи за хора с по-добра физическа подготовка.

55625 1

Голф

В подножието на Пирин се намират няколко голф центрове, които се състоят се от няколко на брой игрища с над 20 дупки, подходящи за всички нива.

pexels kindel media 6572963 2 1

Рафтинг и каякинг

Граничните реки между северната част на Пирин и реките Струма и Места осигуряват добри условия за рафтинг. Тъй като рафтингът в Струма е значително по-развит, няколко компании го предлагат като туристическа услуга. Рафтингът е подходящ за всякакви хора и също за семейни и спортни събития.

73416 1

Конен спорт

Този спорт е подходящ за всички хора, включително деца и възрастни. Отглеждането на коне е древен поминък в Пирин планина. Това е чудесна възможност да пътувате натам и да преоткриете нови забавления и хобита.

71929 1

Пейнтбол

Пейнтболът е нетрадиционен начин за подобряване на физическото представяне и може да развие ценни лични качества като наблюдателност, находчивост, издръжливост, самоорганизация, работа в екип, скорост на реакция и решителност.

Пейнтбол, като елемент от дейността на вашата компания, ще изпълни екипа ви с радостни емоции, адреналин и усмивки. Ще научите основите на професионалната стрелба с пейнтбол, инструкции за безопасност, методи на движение, тактики и работа в екип. Подходящ за всяка възраст и пол.

33140 1

Допълнителни активности, които можете да практикувате в пиринската местност:

  • Въжен тролей, мост или рапел
  • Ходене по въже/лента
  • Скално катерене
  • Планински преход
  • Колоездене
  • Моторни спортове
  • Стрелба (различни видове)
  • Отборно-развлекателни подвижни игри

Ако желаете да прекарате незабравими моменти с колеги и приятели през лятото, Банско е мястото!

От категорията