Банско през пролетта

Банско през пролетта е едно тихо и спокойно място, където човек може да се отдаде на истинска почивка далеко от  шумните заведения и дискотеки и задръстените от автомобили улици. Няма нищо по освежаващо от почивка в  планина. Красивата природа и чистия въздух зареждат човек с положителна енергия, откъсват го от напрегнатото ежедневие и му доставят необходимия релакс и вътрешен покой.

Всяка година много българи и чужденци избират китното градче Банско и  прохладата на Пирин за отдих през пролетта. Планината е мястото, където можеш да загубите и да намерите себе си. Освен спокойствието и разнообразието от културни забележителности и фестивали, които предлага града, туристите имат много възможности за спортни активности / дейности в планината.

Причините поради, които Банско е предпочитана дестинация целогодишно са много, защото планината има какво да ви покаже, а малкото  градче е курорт, който и през пролетта има с какво да ви очарова. Старата част на града е построена изцяло от камък, който разнася хладнина в горещите дни.

В Банско има много възможности  и за любителите на обиколките по музеи, които са  част от незабравимия свят и история на града. Там  има етнография, архитектура, история, изкуство от миналото и забележителности, свързани с велики личности. От историческа гледна точка може би трябва да се започне с Паисий Хилендарски. Мемориалът му в Банско е нова, съвременна сграда на мястото на родната му къща.

След края на зимния сезон, планината все още се белее на много места. Тя е достъпна по асфалтовия път, а след това пеша. Карането на колело по пътеките през пролетта и лятото ще ви достави нужната доза качествен адреналин. Снегоходките са задължителни, поне през април и май. Ако пък не сте толкова запален планинар, а искате едно последно спускане, писта ‘‘ Томба“ Ви очаква. Пистата става на глетчер, а сняг има до средата на май месец. Две посоки – към планината и под нея ни предлага Банско през пролетта. И в двата случая ще стигнете до крепостните стени на Ситан Кале и Безименния град.

За търсещите висок адреналин подходящ избор са конна езда, off-road преходи, пейнтбол игри, голф, риболов, рафтинг и каяк из водите на реките Струма и Места и още много забавления, които ще ви заредят с позитивни емоции и добро настроение.

Когато се говори за забележителности около Банско, няма как да не се започне от природата – тя първа грабва хората, като вдига настроението още при наближаването на града.

След приятната обиколка на местността или дълги разходки идва ред и за качествена, и пълноценна почивка. Мястото, където ще можете да се насладите на усещането за неповторим релакс и най-добрите спа услуги е Гранд Хотел Банско.

Там вашата почивка е гарантирана, а разнообразието от спа съоръжения, процедури, терапии и масажи, ще направи престоя Ви презареждащ и незабравим.

Банско е уникално място, което предлага по нещо за всеки. То е непрекъснато разрастващо се туристическо градче, криещо много удобства и посещавано от много туристи от близо и далече, хора които искат да се докоснат до природата и да се заредят с много нови и положителни емоции.

Телефон за резервации:
0700 12 120