Докоснете се до магията на Попово езеро

Много хора са готови да пътуват десетки хиляди километри, за да се насладят на красотата на природата.

Приятна изненада за всеки турист в България е Попово езеро. Това е чудесно място, което радва окото с незабравима панорама!

Тук въздухът е чист като кристал, а  водите на езерото са толкова ясни, че дълбочината изглежда безкрайна.

Поповото езеро е разположено в Национален парк „Пирин“ и вече десетилетия привлича туристи от цял свят.

Неговите параметри са впечатляващи: Попово езеро е най-голямото и най-дълбокото не само в групата на Поповите езера, но и спрямо всички езера в България.

Със сигурност, когато за първи път се изправите пред това невероятно красиво място, ще ви се стори, че все едно е от друг свят.

Гледката е наистина смайваща – спокойно синьо езеро и около него стръмни върхове. Така се оформя една магически красива панорама и просто ръцете те засърбяват да снимаш, защото думите трудно могат да изразят величествеността.

Попово езеро е заобиколено от пет високи върха: Сиврия, Джано, Кралев двор, Момин двор и Джангал.  И ако се заснема отгоре с дрон, езерото има вид на особен петоъгълник, заобиколен от интересни скални отломъци, красиви зелени поляни и храсталаци.

Фантастичната красота на езерото пленява всеки турист.

Зелените поляни край него са сравними по красота със Швейцария, с алпийските ливади, познати по целия свят. Перлата на българската природа, Попово езеро, е част от голяма и красива система от езера.

Водата в него идва от топящите се снегове и валежите, затова тя се отличава с кристалната си чистота. В източната част на Попово езеро са се оформили водопадни ручеи, които се изливат в шестте Рибни Попови езера и оформят река Ретиже, която по-надолу се влива в река Места.

Можем да кажем, че дъхът ти спира и не искаш да се отделяш от това райско кътче, в Пирин планина.

За самото Попово езеро има толкова много легенди, че не знаем коя е най-вярната. Но през различни исторически периоди от време хората са създавали много и различни приказни и  митични истории за него.

Днес то е атрактивна екологическа дестинация, а от 1942 година е сменено неговото име. По-рано се е наричало Папазгьол.

Някои туристически агенции задължително включват в своите дестинации за Банско и посещение на Попово езеро.

В България има невероятно красиви природни обекти и един от тях е Попово езеро, райско кътче, което задължително трябва да се види и всеки да се полюбува на красивата природа, и кристално чист въздух.

„Опознай родината си, за да я обикнеш” е казал Щастливеца – Алеко Константинов за нашата мила страна.

По-хубаво и красиво от родината няма. Божествената красота на природата и величествената сила, която притежава, те кара да я обикнеш истински.

Вие също може да посетите това „извънземно място“, като се докоснете до топлината на посрещане в Гранд Хотел Банско.
Разстоянието пеш от хотела до Попово езеро е между 3 и 4 часа, в зависимост от бързината на предвижване.

Телефон за резервации:
0700 12 120