За Банско

В прегръдката на Пирин
7
Сгушен в подножието на величествената Пирин, град Банско е сред любимите дестинации за почивка в България.

Един от най-предпочитаните зимни курорти, посреща своите гости на 925 метра надморска височина. Планинският климат задържа снежната покривка около 6 месеца в годината, което създава идеални условия за зимни спортове.

Тук е разположен и един от най-големите ски центрове с най-висока точка 2560 м и най-ниска 1000 м. Модерната система от лифтове представлява кабинкова въжена линия за 8 души, пет 4-седалкови лифта, един 3-седалков, 6 ски влека и 10 детски влека. Любителите на снежните спортове могат да усъвършенстват своите умения върху цели 16 писти или общо 75 километра екстремно удоволствие.

Отличното качество на пистите се постига с помощта на 12 снегоутъпкващи машини, както и със специалните оръдия за изкуствен сняг. Безспорно най-голямото предизвикателство за скиорите в Банско е писта „Томба“ – 2470 метра изпълнени с бързи, динамични спускания и доста добро натоварване. Но забавленията през зимния сезон не приключват със залеза за слънцето. Нощната писта е изключително добре осветена и предоставя още едно екстремно изживяване. Заведенията в града също ще ви предложат да разпуснете с приятна музика и българска кухня. Независимо дали идеалната почивка за вас включва вдигане на адреналина или дълга разходка сред внушителните гледки на планината, курортното градче ще ви посрещне с отворени обятия.
Банско е любима дестинация на туристите и през летния сезон. И ако тихата прегръдка на зимата ви действа успокояващо, то лятото ще ви изпълни с въодушевление за живот. Опознайте Пирин докато се наслаждавате на лежерни разходки по красивите екопътеки. За тези, които обичат скоростта, могат да направят преход с АТВ или да изберат приключенска обиколка с коне. През лятото градът се превръща в столица на летните музикални фестивали и събира хиляди фенове на централния площад. А ако в плановете ви за почивка искате да включите и опознаване на нови културни забележителности, то Банско е идеалното място за вас. В града са регистрирани над 130 архитектурно-исторически паметници на културата, както и множество музеи.
Заповядайте на почивка в град Банско и се насладете на хиляди удоволствия през всеки сезон.
11

active weekend2
active weekend2