Най-шантавите хотели по света

За ексцентричните пътешественици и хората с приключенски дух, желаещи да избягат от ежедневната рутина, престоят в стандартен хотел по време на почивката им, може да бъде доста отегчителен..

Ако и вие сте от тях или пък просто искате да допълните следващото си пътуване с още едно запомнящо се изживяване, може да изберете дестинацията за него, избирайки си някой от най-шантавите, впечатляващи и нестандартни хотели по света.

JUMBO STAY, Швеция

table

Искали ли сте някога да прекарате нощта в пилотската кабина на истински самолет? – Това е вашият шанс. Само че, в този случай самолетът не е във въздуха, а на земята. Хотел Jumbo Stay всъщност е истински Боинг самолет (модел 747-212B), произведен през 1976 г. за Сингапурските авиолинии, а по-късно е обслужвал и легендарните „Пан Ам”.

Той е изведен от експлоатация през 2002 г. и е преустроен в хотел. Интериорът му е с нов, модерен декор и предлага на гостите запомнящ се престой. Освен, че е добър нискобюджетен избор за почитателите на авиацията, този хотел е удобен и за пътуващите по бизнес, тъй като се намира на входа на летище Арланда.

GIRAFFE MANOR, Кения

Този изключителен бутиков хотел се намира в Найроби (Кения). Сградата на хотела датира от 1930 г. и е емблематична за Найроби, тъй като напомня за пристигането на първите европейци в Източна Африка. С величествената фасада, елегантния интериор, зелените градини и очарователните дворове, част от гостите на хотела мислено се пренасят във филма „Далеч от Африка”.

Но най-възхитителното нещо, свързано с този нестандартен хотел, е стадото изчезващ вид жирафи, живеещо там. Те посещават сградата на хотела всяка сутрин и вечер и промушват дългите си вратове през прозорците, надявайки се да получат нещо вкусно за похапване. Разбира се, на гостите на хотела е предоставена специална храна, с която с радост да нахранят високите посетители.

TREEHOTEL, Швеция

Космически кораб с прибираща се стълба и огледален куб (The Mirrorcube), отразяващ слънчевата светлина и заобикалящата гора – така изглеждат две от шестте уникални къщи на дърво, образуващи Treehotel. Той е създаден от шестима известни дизайнери и архитекти, следващи идеята за уникален и луксозен хотел, позволяващ на хората да се насладят на красивата природа от височината на дърветата.

Къщите са на височина от 4 до 6 метра над земята и предлагат уникални гледки към долината на река Люл и високите зелени гори. Дизайнът е модерен и стилен и предразполага гостите към пълен релакс. Хотелът е отворен целогодишно и това го прави желана дестинация за много любителите на природата.

SUN CRUISE RESORT, Южна Корея

ev paralax

Разположен на крайбрежна скала в Чондончжин, Sun Cruise Resort е един от най-посещаваните хотели в района. Това се дължи основно на факта, че Чондончжин е дестинация, позната сред туристите като мястото с най-красивата гледка към изгрева в Южна Корея.

Хотелът представлява специално изработен круизен кораб, но не във вода, а върху скала. Построен е на върха на скалата, така че, излизайки на палубата, гостите да почувстват морския бриз, подобно на истински круиз. И за да бъде изживяването пълно, те могат да се насладят и на симулациите на звуци, наподобяващи морските вълни. Има 211 стаи, Източен и Корейски ресторант, впечатляващ скай бар, нощен клуб, караоке и басейн с морска вода.

CONRAD RANGALI ISLAND, Малдиви

Conrad Rangali Island подканва своите гости да се гмурнат в необикновено изживяване както над, така и под повърхността на Индийския океан. Хотел „Muraka” (в превод – корал) е първият в света хотел под водата. Той съчетава модерни дизайн и технологии и може да задоволи вкусовете и на най-изтънчените изследователи по света. Намира се на 5 метра под морското равнище в средата на Индийския океан.

Освен легло, душ и другите типични за хотелска стая компоненти, в „Muraka” ще намерите частен фитнес, бар, инфинити басейн и най-важното – подводна спалня. Стените са стъклени и позволяват да се наслаждавате на преминаващите морски обитатели и красивите корали през целия си престой. Най-горният етаж на хотела се намира над водата, където посетителите могат да релаксират под слънчевите лъчи.

Колко струва една нощувка? „Само” 50,000 щ.д. на вечер. Но в тях са включени персонален шеф готвач и използване на частна лодка.

ICEHOTEL, Швеция

Основан през 1989 г., Icehotel е първият и най-големият в света хотел, направен от лед и сняг. Както може би се досещате, той се топи с идването на пролетта, но вече 30 години известни художници и дизайнери го изграждат отново през зимата. Това се случва всяка година в периода ноември – декември и обикновено се използват около 4000 тона сняг и лед.

Леденият хотел се намира в швейцарското село Юкасярви, на 200 км от Северния полярен кръг и се състои от около 150 стаи, чиято температура обикновено не пада под -4 градуса. Интересното тук е, че леглата също са изработени от ледени блокове. Но не се притеснявайте – те са покрити с еленски кожи и за гостите е осигурен термален спален чувал.

В хотела има също ледена църква, леден бар, студио за ледени скулптури, както и два затоплени ресторанта, зона за релакс и четири заседателни зали. А сутрин, след закуска, гостите могат да се стоплят и релаксират в сауната. За развлечение посетителите могат да избират между риболов в леда, ски бягане, разходка с кучешки впряг, разходка със сноумобил, както и да наблюдават невероятното Северно сияние.

KAKSLAUTTANEN ARCTIC RESORT

След като вече споменахме ледения хотел в Швеция, няма как да не обърнем внимание и на невероятния иглу хотел във Финландия. Той е съставен от истински стъклени иглута, намиращи се на 240 км от Северния полярен кръг. Те са разположени в няколко редици и са снабдени с луксозна спалня и персонална тоалетна. Термалното стъкло, от което са изработени пък, не се изпотява и не замръзва. Така гостите могат безпрепятствено да наблюдават звездите и Северното сияние.

PALACIO DE SAL, Боливия

events

Разположен на брега на величественото езеро Салар де Уюни в Боливия (най-голямото солно езеро в света) и само на 25 км разстояние от града, носещ същото име, хотел Palacio de Sal е уникален с това, че е изграден изцяло от сол. Като казваме изцяло, наистина имаме предвид всичко – стени, под, тавани, обзавеждане (столове, маси, легла), скулптури и т.н.

Хотелът е създаден през 1998 година и е първия по рода си. Освен да се насладят на природата, гостите му могат да се отдадат на пълен релакс в прилежащия спа комплекс, както и да поиграят голф в изграденото за целта игрище (отново от сол).

NO MAN’S FORT, Великобритания

Изграден за защита на Портсмутското пристанище от френската инвазия, No Man’s Fort е най-голямата от три забележителни крепости в пролива Солент в Портсмут. Преустроен е като хотел през 2015 година и разполага с 22 луксозни стаи и няколко големи зали, подходящи за сватби и празненства. За развлечение можете да избирате между 5 бара, кабаре клуб, джакузи на покрива, както и приятното „къмпинг” занимание по изпичане на маршмелоу бонбони в малко огнище. Цените за нощувка варират около 400 паунда.

MARQUES DE RISCAL, Испания

След основаването си през 2006 година, този хотел се превръща в едно от най-търсените луксозни места за почивка. Фасадата му е обградена от огромни нагънати титаниеви листи, оцветени в розово и златно. Дизайн, изкуство, гастрономия, вино и тучен пейзаж – всичко това е съчетано в едно, за да създаде запомнящ се за гостите престой в средновековните градове на Елсиего. В луксозния интериор ясно се отличават характерните за архитекта Франк Гери белези. Наклонените стени, прозорците на зиг-заг, таваните с височина колкото на катедрала и редица други детайли създават усещането, че се намирате в истинско произведение на изкуството.