Пет неща в Банско, на които няма да устоите

Еднакво атрактивен през четирите сезона на годината, Банско предлага разнообразни условия за почивка и отдих .
Когато и да попаднете в пределите му, магията на балканското градче ще ви завладее и със сигурност има поне пет неща, на които няма как да устоите.
Банско е  град, където старото и новото се преплитат. Една симбиоза между история, традиции и култура. Всеки, който посети възрожденския град остава запленен не само от удивителната природа, но и от героичната история, обичаи, фолклор и не на последно място  традиционната кухня.

Атмосферата
Банско пленява със самобитната си архитектура. Разхождайки се по тесните калдъръмени улички ще видите отблизо в цялата им прелест двукатните каменни къщи с тежки дървени порти и кепенци по прозорците. Ще откриете и местенца, които предлагат предмети на изкуството и занаятите от региона. Всички те носят духа на старото време със запазения почерк на изящната местна дърворезбарска школа.

Наследството
В централната част на града, се намира и правилното място, където да се насладите на пълноценна почивка, лукс, комфорт и първокласно обслужване – Гранд Хотел Банско. Изящният  хотелски комплекс предлага пет звезден разкош, а приятната и отпускаща атмосфера се допълва от разнообразнието от спа терапии, лечебни процедури и масажи, в най-големия СПА център в Банско.
От тук, в различни посоки, само на няколко пешеходни минути е всичко, което трябва да видите, когато сте в Банско: Не пропускайте родните къщи на Неофит Рилски, Паисий Хилендарски, Никола Вапцаров. Разгледайте историческия музей, другите къщи-музеи, постоянната изложба на икони и разбира се – църквата „Света Троица“. Със своята кула-камбанария, висока почти 30 метра, тя е един от емблематичните символи на Банско. Ненадминато архитектурно бижу с изящни стенописи и майсторска зидария. Ако на входа вдигнете очи нагоре, ще видите изографисани християнски кръст и мюсюлмански полумесец – доказателство за съществуващата религиозна толерантност.

Планината
Банско е благословен с красотата и силата на Пирин планина. Неслучайно,  намиращият се тук Национален парк „Пирин“ е част от природното наследство на Юнеско. На територията му от над 40 000 хектара са съчетани величествени реки и езера, вековни дървета, редки видове животни и растения, пещери и водопади. Една невероятно добра комбинация, която удивява и радва всеки, докоснал се до нея. По който и туристически маршрут да тръгнете, няма да сбъркате – всеки ще ви отведе до някое от съкровищата на Пирина.
Ски Спортове
Банско е най-предпочитания планински курорт в България от любителите на ски-спортовете, с модерни ски- съоръжения и нов кабинков лифт .
Курортът предлага ски писти както за аматьори, така и за професионалисти.  Специално  за любителите на сноуборда в курорта е изграден сноуборд парк  – „Фън парк“и Халф-пайп, където желаещите спокойно да могат да практикуват своите каскади и скокове.

Храната
Очаква ви кулинарен пир. Само в Банско ще можете да опитате истинския вкус на прословутите: банска капама, чомлек, катино мезе, бански старец и още куп оригинални и вкусни ястия. За да постигнат този уникален и неподправен вкус местните приготвят ястията по стари рецепти, с екологично чисти продукти. В Банско наистина знаят как да Ви посрещнат. Те са гостоприемни, любезни и приветстват всеки, пожелал да се наслади на кухнята им. Към всичко това, като се добави и дъхаво вино от гроздовите масиви по долината на река Струма, предпочитания зимен курорт е един- Банско.
Ако сте готови да усетите богатото историческо минало, непреходното архитектурно богатство, да се потопите в едно необикновено преживяване, то  несъмнено Банско е това, което ви трябва.

Телефон за резервации:
0700 12 120