Пътеводител за Банско или ски туризъм, релакс и Гранд Хотел Банско

България е отлична туристическа дестинация. Една от нейните забележителности е ски курортът Банско.

Какво го отличава от другите ски курорти?

Първо, Банско разполага с чисто нов ски център. Удобствата са проектирани възможно най-комфортно за гостите. Ски сезонът продължава до май месец, което е добре за любителите на зимните спортове. Голямото количество сняг прави курорта много привлекателен за скиорите през целия сезон. И начинаещите, и напредналите скиори лесно ще се справят на ски пистите. Курортът също така е много популярен и сред сноубордистите.

Тук има автентичност и красота. В Банско има големи потоци от туристи през цялата година.

По ски пистите на Банско през 2018 са карали ски над 100 000 туристи, които са избрали курорта, като дестинация за своя зимен туризъм, а от община Банско отбелязват 15% ръст. Много от хората  посещават китното градче не само за ски туризъм, но и за почивка и забавление.

Как се стига до Банско?

Курортният град Банско се намира в Югозападна България. Той няма собствено летище. Най-близко до курорта е столицата на България – София. Град Пловдив също е близо. Пътят по магистралата от София до Банско отнема два часа. От Пловдив е малко повече, има удобен обществен транспорт, но може да се наеме кола под наем. Това е чудесна опция особено за чужденците.

От Банско е удобно да се изкачи връх Тодорка. Склоновете на планината имат различни писти за сноубордисти и скиори. Има специални писти за спускане с повишена сложност Томба и Бандерица – за експерти.

Банско се намира в подножието на Пирин планина, която е включена в територията на националния парк, където живеят редки за Европа животни, като мечки и вълци. Паркът предлага редица специално изградени еко маршрути за разходка.

Една от основните забележителности на планината е връх Вихрен. Той се издига над гъстите гори на височина 2 914 метра.

Банско има много добра база за туристите – хотелите тук са много. Максималният престой най-често е от 6 до 10 дни. Има няколко възможности за настаняване по време на ски ваканция или почивка в Банско. Една от тях е да се наеме апартамент или къщи за гости. Това е опция за планиран дълъг престой в курорта. Големите хотели особено тези, които са с повече звезди, обикновено са пълни, защото условията са отлични.

Един от тях е Гранд Хотел Банско, който работи целогодишно. Той дава възможност за идеалната почивка, като съчетава първокласно обслужване, лукс и неподражаем спа център. С голямо разнообразие от спа съоръжения и услуги. Вие ще се пренесете в друга реалност. Отпуснете се и поглезете сетивата си и им позволете да усетят блаженството на заслужената почивка.

Хотелът е посещаван от туристи през всички сезони на годината и оставя незабравими спомени във всеки.

Или както споделят гостите на Гранд Хотел Банско: „Тук сънуваш с отворени очи…“

Телефон за резервации:
0700 12 120