4 страхотни причини да прекарате лятната си почивка в планината

Да започнем с това, че Банско е ваканционна дестинация, която може да ви донесе много приятни и забавни емоции и дори най-малките членове на семейството ви със сигурност ще бъдат доволни. В града има повече от един или два хотела, които предлагат страхотни детски площадки, басейни с детски съоръжения и много игри. Гранд Хотел Банско, например, предлага най-големият детски кът в курорта, в който са разположени множество забавления за деца от всички възрастови групи.

1. Незабравима и различна емоция

Макар и много популярни, планините все още са много по-малко претъпкани през лятото, отколкото през зимния сезон. Това е мечтано място, ако искате да избегнете летните тълпи в туристически центрове или оживени морски курорти. Спокойствието се комбинира чудесно със зашеметяващите планински пейзажи. Ще можете да се възхищавате на околната фауна и да се презаредите си на открито.

2. Обуйте ботушите си и отидете на истинска разходка

През лятото, когато снегът се стопи и слънцето е дало достатъчно топлина на природата, планината разкрива своите обширни и разнообразни пейзажи. Открийте водопадите, скалите, върховете, пещерите, прериите и горите… Под топлите лъчи на слънцето това природно наследство блести ярко и, разбира се, е много по-достъпно, отколкото през зимните месеци.

3. Култура и любознателност

Що се отнася до културното наследство, планинските села и обекти също имат толкова много да предложат на посетителите. В българските планински курорти като Банско ще можете да откриете множество дейности за цялото семейство – туризъм, приключенски пътеки, планинско колоездене, катерене и много други.

Планините са и за откриване на автентични села, местни продукти и занаятчийски обичаи, предадени през поколения, които ще задоволят вашето любопитство и със сигурност ще зарадват вашите вкусови рецептори.

4. За любителите на колоезденето

В повечето планински курорти има изпитателни пътеки за спускане, където можете да търсите вълнения и адреналинови усещания.Тези от Вас, които биха искали да се направят една по-релаксираща обиколка, могат да се насладят на колоездене с по-бавни темпове в зашеметяваща природа наоколо.

active weekend2
active weekend2