Финландски панорамни сауни

Финландската сауна е най-разпространеният тип сауна в света. Тя е и най-често използваната у нас. В нея се поддържа температува на въздуха около 80 градуса, като въздуха често е ароматизиран с мента или евкалипт, които спомагат за прочистването на дихателните пърища. Във финландската сауна се постигат изключително добри резултати когато се цели детоксикация, тъй като  горещия въздух предизвиква обикно потене, а с потта се отделят и токсините. Изпотяването помага да се закали организма и да се премахнат бързо състояния на умора, настинка или схващане.Финландската сауна може да да спомогне и за облекчаване на болка, премахване на натрупано напрежение и стрес. Една от най-честите причини за използване на финландската сауна е изгарянето на калории, което води до загуба на килограми и обиколки. Изключително подходяща за завършек на тренировка във фитнеса.

  • Вулканични камъни
  • До 90 градуса
  • Дърво от бук

Хималайска солна сауна

Солната сауна представлява сухо помещение с нагорещен въздух, обогатен с отрицателни йони. Престоят в солна сауна повишава телесната температура, засилва циркулацията на кръвта, а от там и устойчивостта ни на стрес и ефективно спомага за прогонване на настинка. Тераппиите в солна сауна помагат на тялото да изхвъли токсините чрез потене и обекчават осезаемо схваната мускулатура
Хималайската сол пречиства от бактерии и е много полезна за дихателната система. Тялото поема минерали като калций, магнезий и йод от солта и те се абсорбират в него. Солта, съчетана със затоплено помещение, дарява организма с несравнимо спокойствие. Солните частици успокояват дихателните пътища и лекуват кожните заболявания.

  • Вулканични камъни
  • До 90 градуса
  • Хималайски солни камъни

Арома сауна


Билкова сауна


Парна и Арома баня

Парната баня има множество лечебни качества както за кожата, така и за дихателните пътища и подобрява имунната система.   Съчетава се добре с другите СПА процедури. Подобрява снабдяването на тъканите с кислород, което влияе благоприятно на мускулния тонус и придава еластичност на кожата. След парна баня гарантирано се чувствате отпочинали и освежени.


Хамам

Това е близкоизточният вариант на парната баня, който може да се определи като мокър вариант на сауната. Нашият хамам е просторно помещение с приглушена мека светлина. Подът на хамама е затоплен. Подгряват се и лежанките. В него се поддържа температура за напарване от около 50°C и висока влажност на въздуха - 70-100%.

  • Термо лежанки
  •  Подово отопление
  • Масажи
  •  LED осветление